Vilanova del Camí

V365, LES OBRES DEL CASAL DE LA GENT GRAN I TEYCO.

  • Actualitzat:
  • Creat:

La segona fase de les obres del casal van començar al març del 2015. En dates properes a les eleccions municipals i amb la promesa, de l'alcaldessa Vanesa González de V365, que estarien acabades en sis mesos

El projecte representava la solució definitiva a la gran pífia que va suposar la remodelació de la façana, allà el 2013, que va tapar totes les entrades de llum de l'edifici. Tots els partits coincidim que era una obra necessària però vam veure darrere de les dates d'inici i termini un interès electoral evident per part de V365; guanyar-se el favor dels usuaris del casal.

I els va sortir bé la jugada, doncs ja sigui per això o per altres motius van acabar guanyant les eleccions. No obstant això les obres van sofrir contínues demores que van impedir que es complissin els terminis previstos. Potser per això, al novembre del 2015, la regidora de V365 Rosi Grados, amb la finalitat d'apaivagar als seus votants desil·lusionats, va prometre que al febrer del 2016 estarien acabades. Segons ella va aparèixer algun problema estructural que va obligar a modificar el projecte. D'aquí la demora.

Bé, a data d'Abril del 2016 les obres estan sense concloure. És més, estan parades des de fa mesos, amb el perjudici que això causa als usuaris del casal. Segons V365 aquesta vegada el problema resideix entre l'empresa facultativa i l'adjudicatària que no es posen d'acord en uns preus. I V365, en comptes d'exigir-los que compleixin els terminis o extingir el contracte, prefereix esperar als esdeveniments. Segons sembla no deuen existir terminis de lliurament ni sancions amb les quals pressionar a l'empresa.

A nosaltres els socialistes, aquesta opció passiva de V365 ens sembla vergonyant. Els jubilats, usuaris del casal, no es mereixen que els hagin enganyat. No es mereixen un casal en aquestes pèssimes condicions i més quan no hi ha motius suficients que justifiquin el retard. O si que n'hi ha?. Diem això perquè V365 actua amb poca o nul·la transparència a l'hora de donar explicacions. Pot ser que el motiu sigui que darrere de les obres estigui l'empresa TEYCO. Estem parlant d'una empresa investigada per comissionar a CDC a canvi d'obra pública. Llavors arriba un moment que ens preguntem si el problema és tan pueril com ho descriu V365 o hi ha quelcom més que no aconseguim albirar. El cas és que no pot ser que unes obres de sis mesos durin ja catorze mesos i sumant. A menys, es clar, que l´alcaldessa pretengui repetir la jugada les pròximes eleccions.

Grup Municipal Socialista

Vilanova del Camí