Vilanova del Camí

PER UN GRAPAT DE POLSERES I L’HIPERMERCAT ASIÀTIC.

  • Actualitzat:
  • Creat:

En l'últim Ple a Vilanova del Camí va haver-hi dos temes que van aixecar controvèrsia. Ens estem referint a la moció de les polseres que presentarem els socialistes i l'assumpte de l'obertura de l’ hipermercat asiàtic davant la rotonda de la masia.

La majoria de Plens solen tractar temes burocràtics que s'aproven amb el consens de totes les forces polítiques, no obstant això, en l'últim Ple realitzat a Vilanova del Camí va haver-hi dos temes que van aixecar controvèrsia. Ens estem referint a la moció de les polseres que presentarem els socialistes i l'assumpte de l'obertura de l’ hipermercat asiàtic davant la rotonda de la masia..

En el primer cas, la moció presentava la possibilitat de distribuir polseres voluntàriament, amb un codi o telèfons d'emergències impresos per evitar que els nens o persones amb discapacitats (especialment, les que tinguin problemes per expressar-se amb normalitat) es perdessin en sortides o excursions fora del centre. Aquesta mesura ja s'ha implantat amb èxit en ciutats tan importants com València, Cornellà i Sestao. No obstant això aquí a Vilanova;  V365, CDC, ERC i el seu aliat Decide,  van comparar la mesura com el que feien els nazis amb els jueus, de pretendre etiquetar, estigmatitzar, anellar o marcar a aquests col·lectius; o de ser una mesura innecessària perquè “mai es perd ningú a Vilanova”. En fi, sobren explicacions, ja veuen vostès la classe d'argumentacions amb les que ens hem d’enfrontar els socialistes.

L'altra qüestió va ser l'assumpte del endarreriment de l’obertura de l’Hiper Asiàtic. El govern pot dir el que vulgui sobre aquest tema, però nosaltres, els socialistes, considerem que va haver-hi una flagrant negligència en concedir la llicència d'obres sense tenir en compte que existia un problema d’ordenació, entre els plans i usos urbanístics de Vilanova i Òdena (els terrenys on s’ubica l’ Hipermercat Asiàtic pertany als dos municipis). Amb la qual cosa van haver de proposar modificar el POUM a corre-cuita per regularitzar el permís i l'obertura d'aquest establiment. Sempre a precari doncs ningú garanteix que aquesta modificació sigui aprovada per l'autoritat competent.

Per descomptat van haver-hi molts temes més; com la falta de contracte de concessió de l'aigua, la tala indiscriminada d'arbres, el reasfaltat capritxós de carrers, situar un pulmó verd en una plaça destinada a altres usos, que va passar amb la porta de vidre de l’Ajuntament,... però aquests no van aixecar polèmica perquè el govern va passar-los per alt.

GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA (PSC-CP)

VILANOVA DEL CAMÍ.