Vilanova del Camí

Per què ens abstenim?

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquest 18 de Gener es van votar al Ple els pressupostos municipals pel 2016. Uns pressupostos gairebé calcats als de 2015, on la inversió es redueix a causa de l'escassetat de finançament. És per aquest últim motiu pel qual ens sentim orgullosos d'haver a

-Una partida de 20.000€ per a llibres i material escolar.

- Crear una zona de pipi can, jocs i Agility.

- Dotar una partida de 60.000€ per combatre la pobresa energètica.

Hi ha unes altres, moltes més, que també es duran a terme perquè són reivindicacions compartides amb el govern i altres grups de l'oposició. Parlem de re-asfaltar els carrers i arreglar els parcs de la ciutat (que bona falta fa). La creació d'un armari solidari ( que també venia al nostre programa), i un pla d'usos i viabilitat que permeti re-llançar el mercat municipal.

Per aquestes raons els socialistes érem favorables als pressupostos. No obstant això hi havia unes qüestions que ens van fer dubtar. Ens referim als sous del consistori que no baixaran els 40.000€ que va donar a entendre el govern, tampoc trobem adequat la despesa desorbitada de 185.000€ per arreglar la plaça Francisco Guisado, ni tampoc que només s'augmenti un 5% en serveis socials i que el saló de la infància no es vagi a fer.

Els socialistes haguéssim donat als pressupostos un caire més social en detriment de la inversió en obres. Fomentat la contractació laboral i incentivat econòmicament el comerç i les empreses. No obstant això entenem que una negativa hauria paralitzat el consistori per això, responsablement, vem decidir abstenir-nos. D'aquesta manera vam facilitar que s'aprovessin els pressupostos amb la consciència tranquil·la per haver aportat les nostres propostes que contribuiran a millorar la qualitat de vida dels vilanovins i vilanovines.

 

Grup municipal socialista de Vilanova  del Camí (PSC-CP)