Vilanova del Camí

ELS SOCIALISTES DE VILANOVA OBTENEN EL CONSENS PER APROVAR LES SEVES PROPOSTES AL PLE DEL 9 DEL NOVEMBRE

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes de Vilanova sempre hem buscat el consens amb altres forces politiques pel bé de la nostra ciutat.

Es per això que desprès d'aconseguir la garantia del govern de que els impostos, en especial l´IBI, no s'apujarien (com va pujar l'any passat), vam votar a favor de les noves ordenances i taxes que aquest any han estat veritablement congelades. Potser ens hagués agradat més una rebaixa però entenem que un minvament dels ingressos podria afectar negativament els serveis que presta l'ajuntament. Ara bé, quan el context econòmic canviï no dubtin que instarem al govern a baixar les taxes i els impostos de la nostra ciutat.

Seguint aquesta línea de consens també vam aconseguir que tots els grups municipals, menys DECIDE que es va abstenir, recolzessin la nostra moció per endegar un pla contra la pobresa energètica. Un pla que complementa la labor que presten els serveis socials i afegeix un component pedagògic orientat a l'estalvi en les factures del gas, llum i aigua. Ens consta que hi han moltes famílies que tenen dificultats per pagar aquests serveis i pensem que aquestes mesures serviran per millorar la seva qualitat de vida.

Un altre fita aconseguida va ser que el govern actualitzes a la baixa els coeficients cadastrals per accedir a les bonificacions del IBI per famílies nombroses. Això permetrà ampliar aquestes bonificacions a moltes més famílies que l'any passat.

En l'àmbit supramunicipal es de remarcar que es va aprovar la nostra moció de suport  a  la  proposta  impulsada  per  la  UGT  de  Catalunya, anomenada <<Garantia +55>> que insta a la Generalitat a crear una prestació per a les persones de més de 55 anys que es trobin en situació de desocupació.

En un altre sentit més polític el socialistes vam recolzar la moció presentada per I.P.V. en defensa del marc constitucional i les lleis, i de rebuig èxplicit a la possible declaració unilateral d'independència per part del Parlament i de la Generalitat de Catalunya. Els socialistes de Vilanova sempre hem defensat una Catalunya dins d'Espanya i estem totalment en contra del procés independentista. Nosaltres no volem ni problemes, ni divisions, volem solucions i consens.

 

Grup Municipal Socialista

P.S.C. Vilanova del Camí