Vilanova del Camí

El grup Municipal Socialista presenta una moció per establir una mesura, sobre la base d'una polsera identificativa, per vetllar per la seguretat dels nens i de les persones amb discapacitats

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal Socialista de Vilanova del Camí, presentarà el proper Ple Ordinari del 14 de març, una moció per tal de establir i regular les bases per impulsar un programa pioner a la comarca de l’Anoia sobre la creació per part de l’Ajuntament d’unes

El mètode és molt senzill, es tracta de col·locar-los una polsera de color cridaner amb els telèfons d'emergències i serveis socials perquè, en cas que algú els vegi passejant, pugui intuir que estan perduts i cridar perquè vengen a recollir-los.També existeix una altra possibilitat que és una polsera amb un xip que permet localitzar a aquesta persona extraviada en un radi d'acció limitat. No obstant això el seu cost i logística és més onerós.

Evidentment aquesta mesura ha de ser consensuada amb els tutors lesgal dels afectatsi sempre s'implantarà voluntàriament. El Grup Municipal Socialista enten que amb aquesta mesura i amb una bona pedagogia entre la ciutadania pot ser útil perquè aquestes persones puguin ser trobades més fàcilment i així evitar mals majors.

És més, coneixem municipis que han instaurat aquest programa entre els col·legis i les llars d’infants per vetllar per la seguretat dels nens quan aquests surten d'excursió. Amb el beneplàcit de les AMPAS podria ser de gran utilitat i aportar certa tranquil·litat als pares i mares dels infants.